2011-02-18
 17:58:32

Det är dags för fredagsmys! Det gör sådan...

dsc01460 (MMS)

Det är dags för fredagsmys! Det gör sådan skillnad när man dukar upp det fint jämfört med tre påsar i en hög på bordet! Eller hur?

2011-02-03
 21:22:33

Mitt kök!

När jag först klev in i mitt kök ville jag dö. Helt allvarligt var det bland det fulaste jag sett i mitt liv. NI har väl sett tapeten som satt här då? Mycket vacker...

Det första jag gjorde, medan pojkarna höll på inne i vardagsrummet var att börja riva ner den här vidriga skapelsen, den försvann i stora sjok från väggarna, och jag njöt i stora drag! Jag antar att ni kan känna känslan?
Idag ser det annorlunda ut, vi har en ny spis (tack pappa & Greta), en ny kyl (tack Isa & Rickard) och färg i taket och på väggarna. Egentligen inga stora ingrepp alls, men ack vad det har gjort för känslan här inne! Planen just nu är att byta ut den oerhört porriga köksfläkten (anno 1978), och lämna in luckorna på lackning. Fast vi ändrar oss lite med jämna mellanrum, antingen lacka luckorna, eller köpa nytt alltihop. Jaja, inget ska göras imorgon så vi har gott om tid att fundera på saken.
Tog några snabba bilder på hur köket ser ut just precis nu, med disk i diskstället till och med, men det bjuder jag på.
Bilderna är väl kanske inte de bästa, men det var mörkt, och jag är inte så himlans haj på det där med olika inställningar på kameran, än mindre på att redigera bilderna :) En sån där grej jag liksom skulle vilja mig men inte har orkat ta tag i!
2011-02-03
 16:50:18

Jag är med och tävlar! :)

Käraste Jessica har en supertrevlig tävling på sin blogg, gå in och var med!
Hon lottar ut fina bakformar och vaniljsocker från Cottage & Roses- En trevlig webshop full med vackra saker i shabby chic/lantlig stil, alldeles i min smak!
2011-02-03
 16:31:44

Julblommor i februari, jovisst!

Såhär fint har jag det på köksbordet i februari, julens amaryllis kom på att den ville ge mig en till blomma, så den skickade upp en tredje knopp! Roligt tycker jag, men hade tröttnat lite på tomtekrukan som den stod i. Så när jag knallade runt på en loppis i lördags med jobbet stod den här framför ögonen på mig, en alldeles underbar liten "Blå Blom"-såskopp i lagom slitet skick, visserligen med en bit ur, men det gör mig ingenting. 10 kr fattigare, och lite gladare traskade jag ut därifrån! Med tanke på att jag har en nästintill komplett kaffeservis ligger i en låda uppe i förrådet i samma serie kunde det ju inte bli bättre. Kaffeservisen ska nog få komma fram så småningom den med, den ligger och "gonar" till sig lite bara :)
Har planer på att byta ut min finfina tallrikshylla mot ett litet vitrinskåp, men jag gillar ju verkligen tallrikshyllan, så det är svårt. Hade jag ett vitrinskåp skulle finservisen stå på första parkett!
Men, ni har ju inte sett hur mitt kök ser ut ens? Kom på nu att jag glömde visa upp det när jag tog er med på en rundtur i huset. Det får bli nästa inlägg!
2011-02-02
 13:00:52

Titta vad jag hitta när jag skrapa tapet p...

dsc01445 (MMS)

Titta vad jag hitta när jag skrapa tapet på murstocken i lilla rummet! :)