2011-01-26
 07:49:30

Lite morgonmys är aldrig fel! Jag och Sk...

dsc01440 (MMS)

Lite morgonmys är aldrig fel! Jag och Skidoo passar på att njuta av tända ljus innan det blir ljust ute. Snart ska vi bege oss till Gustafs och träffa Isa, Ingvar och Lillemor. Kanske Edit, Hubert och Tord också? :)

2011-01-23
 15:43:45

Följ mig på bloglovin! :)

Följ min blogg med bloglovin
2011-01-19
 10:52:18

Vilket väder!

Jag har svårt att acceptera plusgrader i januari... Därför ler jag nu när termotetern visade -7 i morse! Hoppas det kommer lite mer snö också, det ska banne mig vara vinter ända in i mars om jag får bestämma. Sen ska det vara sommar på en gång! Eller ja, det kan väl få vara vår i någon vecka också kanske. Om det inte ska slaska så mycket!
2011-01-18
 11:38:28

Jag är med och tävlar!

Oh, hittade en rolig tävling som jag tänkte ge en chans! Sista dagen är idag, så om ni också vill vara med så får ni skynda :)

Pics Of That lottar ut en Nikon CoolPix P80, perfekt för mig, jag som länge velat ha en mer avancerad kamera än den jag har. Så nu håller jag (och ni?) tummarna för att jag vinner den!

Här är länken till tävlingen: http://picsofthat.blogg.se/2011/january/tavling.html

2011-01-17
 19:30:00

Lilla rummet !

Nu kommer lite bilder från lilla rummet/gästrummet! Än är det inte klart, finns massor som ska göras. Det som från början bara skulle vara en nybyggd vägg (för att få en liten skrubb), lite färg och spackel, blev en helrenovering med tilläggsisolering och byta av beklädnad på väggarna! Så kan det gå när vi sätter fart :)
Först hade jag i huvudet att vi skulle ha ljusgröna/mintgröna väggar, vit murstock och en vit råspontbeklädd vägg (den nya). Tänk va fint? Och dessutom praktiskt den dagen rummet ska bli barnrum (nej, jag är inte gravid, och det dröjer nog ett tag innan jag blir det också, så det behöver ni inte oroa er för).
Men, eftersom jag är som jag är har jag nu ändrat mig..! För bakom de fula tretexskivorna dök det upp både det ena och det andra. På ena sidan murstocken en fin, ganska jämn råspontvägg. Då tyckte jag vi kunde behålla den framme, och sätta gips på nya väggen. Men så blir det inte heller kan jag tala om! För när vi tog bort skivorna som satt på andra sidan om murstocken så dök det upp en ännu finare vägg. Gamla, ojämna, jättebreda plankor! Vilken lycka. så nu blir det att behålla den väggen framme, men klä alla andra med OSB-skivor (skulle tydligen inte vara gips, men det är inte mitt beslut, utan Daniels, det var något med att de är stadigare än gipsen, för det var bättre tydligen).  Den gamla ojämna väggen ska målas, antagligen i samma vita färg som murstocken... Och resten blir i den gröna nyansen!
Jag längtar till den dag jag äntligen får sätta penseln på väggen, och se hur det blir. I mitt huvud är det redan supervackert, och inrett med lite "GreenGate"/"Pip Studio" stil :) Härligt blommigt i milda pasteller, med mönstermixer, lapptäcken och randigt huller om buller. Dock har jag inte införlivat min kära make i dem planerna, så vi får väl se vart det slutar!
Har ni sett vilken fin liten kartongbit de isolerat med? Jag hittade massor, som jag har sparat naturligtvis! Har även sparat bitar av olika tapeter vi har rivit ner från väggarna här i huset. Ska försöka få till en tavla av de allihopa vi kan ha som minne av alla renoveringar!
Här har vi (Daniel) rivit ner ett lager tretex...
Under två lager tretexskiva och ett lager med wellpapp/kartong såg väggen ut så här! Men vi sätter över den med OSB-skiva och den kommer troligt vis att bli vit den också, som murstocken, då blir det en helvit vägg, och tre gröna.
Daniel sågade hål i taket för att se hur mycket det var isolerat, och det visade sig vara väldigt lite det! Så det blir till att isolera mera, så kanske vi får behålla lite mer värme i huset :)
Väggen på andra sidan murstocken, med ännu mera wellpapp/kartongisolering, under detta sitter den fina väggen som ska målas vit!
Den fina väggen som ska målas vit. Här är inte all kartong bortriven, men man ser ju det väsentliga. Plankorna! Vi ska snygga till mot murstocken såklart, nu ser det lite skabbigt ut med lossnat murbruk och isolering som hänger ut osv.
Kortväggen, den ska kläs med OSB-skiva, och målas grön! Taket kommer vi att måla vitt, tidigare satt här någon slags kvadratisk vit skiva, men den ligger i detta nu och väntar på att få åka till soptippen.
2011-01-17
 10:04:47

Jobbar & Sliter!

Puh! Jag är nyss hemkommen efter ett dygnspass, ska ladda batterierna lite hemma i soffan, sen på det igen! Jobbar som en tok den här månaden, får ihop minst 40 timmar mer än vad jag brukar, så allt annat hamnar lite i skymundan. Framförallt bloggen, egentligen datorn över huvudtaget, det finns liksom inte energi till att tänka ut inlägg och att fundera på hur jag ska formulera mig!
Jag tycker det är jättetråkigt, för jag gillar att sitta och fundera och filosofera lite, leta fins grejer på internet att visa er, tips och trixa och sånt. Jaja, kommer tid, kommer råd! Jag tänker fortsätta blogga lite nu och lite då, så får vi se sen efter slutet på Januari om det blir någon ändring :)

2011-01-12
 10:21:14

Ser ni vad jag ser? En liten söt hundrack...

dsc01432 (MMS)

Ser ni vad jag ser? En liten söt hundracka som gömt sig i kuddarna på sängen. Han kan verkligen konsten att mysa sig in på de skönaste ställen :) Idag håller jag på med lilla rummet uppe, och det visade sig igår att det nog blir lite mer jobb än vi tänkt oss. Vi rev bort tretex-skivorna som satt på väggen, och hittade en fin råspont vägg där! Dessutom sitter det någon form av brädor i taket, som jag gärna ser att vi var fram och målar istället för att måla de skivor som sitter i taket nu. Och eftersom vi ändå ska riva lite i taket kom vi på att det kanske är lika bra vi isolerar lite, då vi misstänker att det är i stort sett oisolerat uppåt mot taket, eller väldigt lite isolerat i alla fall. Jag har tagit lite kort med kameran under tiden, så vi får tummen ur att visa dom.

2011-01-10
 10:48:24

Idag har jag skottat fram min gamla mjölkb...

dsc01430 (MMS)

Idag har jag skottat fram min gamla mjölkback som står på trappen. Passade på att flytta om lite bland pyntet också, alltid kul med något nytt att titta på! Nu ska jag nog försöka få kraft att plocka undan julen, har sagt i flera dagar att jag ska göra det, så nu börjar det väl bli dags. Först en kopp te!

2011-01-09
 08:53:30

På väg hem !

Inte än, men snart... Jag sitter på jobbet och väntar på avlösning, alla morgonrutiner klara, så det är bara tekoppen som väntar på att drickas upp.

Hittade igår en produktbild på filtarna jag köpte till soffan, dock är dessa rosa, det är inte mina..!


Jag bjuder på den, eftersom jag glömt bort att fota mina egna!
2011-01-08
 19:20:22

Work Work Work !

Jag jobbar och sliter idag med, fast sliter kanske inte är rätt uttryckt riktigt idag i alla fall.
Igår hade vi jättetrevligt, första fikagästerna dök upp strax efter elva, sen avläste dom varandra med lagom diska-och-sätta-på-nytt-kaffe-paus, fram tills klockan strax efter tolv på natten då sista paret åkte hemåt. Daniel fick många fina presenter, och jag tror bestämt att han blev nöjd!
Idag har han skickat mig ett litet mms på hur väggen blir i lilla rummet uppe. Oooh, så bra det blir när det är klart, en vit råspontvägg, en vit murstock och så lite ljust pastellgröna väggar på det. Med slipat trägolv, lackat med vitt pigment (samma som nere), fast det blir inte gjort nu i samma veva som väggen byggs och väggarna målas tyvärr.

Imorgon när jag kommer hem från jobbet hoppas jag kunna städa undan julen och få lite vinterfräscht hemma, just nu är jag less på rött, tomtar och glitter! Vill fram med mina vanliga fönsterlampor och ljuslyktor igen.  Förresten, vet inte om jag berättat om min och Daniels lilla deal om ljuslyktor/stakar?
När vi var till Ullared i höstas så gick jag bananas och ville nog köpa miljontals, men Daniel tyckte inte lika... Så om jag nu köper en ny, måste jag kasta ut en annan, alternativt då ge bort eller sälja! Och jag kan hålla med honom, det är lite mycket ljus hemma hos oss, men det är ju så mysigt, stämningsfullt och fint. Mina favoriter är ju värmeljus, det är så praktiskt eftersom de släcker sig själv efter ett par timmar. De får gärna vara med doft, "Yankee Candle" har en som heter "Clean Cotton", den är underbar! :)
2011-01-06
 22:07:34

Jag är så duktig på att baka! Haha, skämt ...

dsc01429 (MMS)

Jag är så duktig på att baka! Haha, skämt åsifo så ser de riktigt lockande ut, och kakdegen var smaskens den med. Så kakorna måste ju få godkänt, eller hur? Har inte hunnit provsmaka, för de är så varma än:)

2011-01-06
 21:14:26

Kolakakor!

Visst heter det kolakakor och inte sirapskakor? Jag och min käraste hade en djup diskussion om detta sist det bakades sådana i lilla huset i Bispbergshyttan.
De här är riktiga mormorskakor för mig, de här och russinkakor med havregryn. Sånt mormor alltid hade hemma, och som hon bakade med oss barnbarn. När min lillasyster var hem och fikade när jag fyllde år och hade bakat just kolakakor, så sa hon helt sonika: "De här smakar inte som mormors!" :) Fast hon tog en till så så hemska kan dom inte ha varit! <3

Recept och bilder kommer från http://www.recepten.se/recept/sirapskakor.html
  • 200 g smör
  • 1,75 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl (310 g) vetemjöl

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.

Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med fingrarna.

Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.

Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning. Om degen ramlar sönder lite när man rullar så kan man trycka ihop degen där den gick sönder och rulla igen. Ramlar den sönder väldigt mycket så tryck ihop degen igen och knåda den en liten stund och rulla sedan ut den igen.

Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.

Låt svalna bara en kort stund, ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt, lägg dem gärna på galler med en bakhandduk över.

Lägg sedan kakorna i plastpåsar eller burkar med tätslutande lock.


 

Skickar nog ut kort på mina sen när dom är klara :) Om de inte blir misslyckade förstås!

2011-01-06
 11:18:06

Så här fina syltkakor bakade jag igår natt...

dsc01426 (MMS)

Så här fina syltkakor bakade jag igår natt efter att vi kom hem från Avesta. Vi hade det supertrevligt med riktigt härligt sällskap. Vi skrattade, skvallrade, beundrade bilar och myste innan vi intog lite natta-mat på McD, där vi till sist blev utslängda för att de stängde. Nu jobbar jag lite, tills imorgon förmiddag för att vara exakt. Sen blir kalasande hela långa dagen:)

2011-01-05
 18:04:27

God fortsättning!

Livet i Bispbergshyttan har varit lugnt och fint under helgerna, jobb och ledighet har varvats hej vilt! Den här veckan har Daniel semester, så vi har hittills hunnit isolera garaget nästan klart, och ska föroppningsvis hinna göra iordning lilla rummet också. Dock fyller ju gubbstrutten år på fredag, så då blir det paus för fika och mys med familj och vänner. Det är bara att höra av sig om ni vill komma, vi ska vara hemma hela långa dagen!

Idag har jag varit hem till min söta arbetskompis Jessica på lite fika, fick lite förhandsinfo om vad som händer på hennes blogg också, så passa på att hålla koll där, för snart kommer det nog att hända grejer där. Spännande va?

Hemma ser det ut som om en bomb briserat, det är grejer och kläder överallt känns det som. Vi har båda prioriterat att få det klart i garaget, och tanken var att jag skulle greja i ordning idag, men så blev det inte. Det får nog bli ikväll, och lite inatt :) Vill städa undan julen nu, få det tjusigt tills det kommer hem folk på fredag!

Nu bär det av till Avesta på vintercruising, det har blivit lite av en tradition :)