2010-11-22
 12:37:20

Neeej! Jag som var så duktig och flyttade ...

Neeej! Jag som var så duktig och flyttade över bilderna till min dator igår för att jag skulle kunna ladda upp dom här idag på jobbet, och så har jag glömt internetstickan hemma... Får se vad dagen bjuder på, kanske kan åka hem och hämta den om jag har tur. Annars kommer dom upp imorgon under dagen, det är kanske inte helt fel det heller. Hann faktiskt stryka julgardinerna och dukarna till vardagsrummet innan jag åkte, åh så fint det blev! Nu ska bara ljusstakarna placeras ut, men jag vet inte hur. Vilket bekymmer va? Tror jag ska köpa en ny till köket, och kanske någon till övervåningen, men det blir nog på Ullared, fick en resa dit i födelsedagspresent av min käraste, så vi åker på onsdag. Gissa om jag är spattig, det kliar i shoppingfingrarna men jag längtar nog mest efter att få komma väg och öra något med Daniel, bara vi två. Var så länge sen nu! Sen ska jag väl inte hymla med att jag tycker det är skitkul att åk bil heller, älskar att sitta där och konversa med Daniel. Äta lite godis, lyssna på bra musik, skratta åt fula bilar och kanske sova en sväng. Jag tycker det är mysigast att sitta bredvid, men nu måste jag nog köra lite också, tror inte Daniel vill köra alla mil själv. Oj. Det har blev långt för att vara ett mms-inlägg, men ni klagar väl knappast? /Liza, via telefon:)

2010-11-21
 12:40:18

Väntar hem hjärtat!

Jag har verkligen inte gjort någonting idag, bara llegat i sängen slöat framför datorn hela morgonen/förmiddagen. Skönt! Men ska strax ut och promenera med hundskrället (som för tillfället ligger under täcket i sängen och inte alls vill gå ut) och sen bädda sängen och göra lite fint innan Daniel kommer hem. Har inte orkar gått upp till den stationära datorn och lagt ut bilderna heller, skäms på mig.

Ska nog tvinga Daniel att hjälpa mig bestämma lite vart allt pynt inför jul ska vara, det kommer bli så mysigt hät hemma! Har bestämt att julen ska gå i klassiskt rött, vitt, bige och lite guld i år. Förr har vi varit mer "moderna" med svart, vitt och silverfärgat pynt, vi gick så långt till och med själva granen var svart. I år blir det en klassisk grön plastgran... Tråkigt jag vet, men jag orkar inte med alla barr, Daniel är säkert allergisk mot den äkta varan och jag tror min käraste lilla hund kommer tro det är ett uteträd och lyfta på benet mot den, så plastgran it is!
Fast jag har funderingar på att skippa granen helt också, det finns ingen riktigt bra plats för den och vi kommer ändå inte fira jul här hemma. Paketen kan man inte lägga under granen för då är det "någon" som kommer tugga på dom och kanske till och med markera revir, det vill man ju helst inte.
Men jag vill användning för alla fina härligt röda och guldiga julkulor jag har, har ni några tips? Vill helst inte sprida ut dom i hela huset, utan få dom på ett ställe, som en gran men som tar lite mindre plats? Höhö, nu fick ni något att bita i! Jag har i och för sig en liten idé i huvudet redan, men har inte riktigt allt som behövs. Än..!


Dålig mobilbild på mitt lilla hjärta från förrförra julen (och förra boendet). Han var så söt i sin julkostym! Förra julen fick han bara en röd fluga, men han var snygg i det med :) I år vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på för gulligt. Brukar inte klä ut honom, men just till jul är det lite kul!
2010-11-21
 01:42:05

Borta bra, men hemma bäst!

Har kommit hem från en härlig kväll med skratt i massor, god mat och smarrig lingonglögg. Vi tittade i gamla fotoalbum och sen hittade Rickard några gamla skolkataloger, tur att det inte var någon som en annan var med i, då hade vi nog skrattat ännu!

Slängde iväg ett MMS-inlägg innan jag åkte men det verkar inte som det dykt upp, tråkigt för er. Hur som, jag tog en drös bilder idag, men hann uppenbarligen inte med att lägga ut dom tyvärr. Tänkte jag skulle gjort det nu men är på tok för trött, knappt jag orkar hålla korpgluggarna öppna tillräckligt för att se vad som står på skärmen. Det märks säkert på min svamliga svenska också!
/Liza
2010-11-20
 09:37:40

Oh hej, vad det snöar!

Ja, järnspikar alltså, ute vräker det ner snö och jag tycker det är såå mysigt. Mindre kul är att eftersom jag är ensam hemma blir det jag som måste skotta. Men det kan det väl vara värt? Jag älskar snö! Allt blir ju så vitt, lungt, och rofyllt, allt göms som under ett täcke, det blir enhetligt på något vis, precis som jag gillar det.

Ska kicka igång den här dagen nu, kanske fota lite hur det ser ut här hemma och visa er? Det får nog bli dagens mission om jag inte hinner glömma bort det innan det är mörkt igen.


Jag är väl ingen mästerfotograf, och bilden är tagen i mörker, men så här såg det ut när vi var och tittade på huset förra vintern. Man ser det underbara kökstapeten... Burr, den kommer förfölja mig genom livet, i mina mardrömmar!
2010-11-20
 01:37:32

Så ser det ut just precis nu hemma hos oss...

dsc01378 (MMS)

Så ser det ut just precis nu hemma hos oss. Mysigt värre! Ganska stor skillnad mot den förra bilden på vår härliga kamin va? Knappt så man tror det är i samma hus ens. Varmt och gott blir det av den, och det är väl en himla tur det, eftersom det är det den är till för. Nog svamlat nu, anledning till det här inlägget var att testa mms-bloggning och inget annat, och det verkar ju uppenbarligen fungera alldeles utmärkt. /Liza

2010-11-20
 00:40:41

Så där ja!

Nu har jag nog krånglat klart för den här gången. Lyckades hitta en alldeles lagom design, alldeles gratis, sånt gillar vi!

Sitter och njuter i raggsockar framför en brasa i vardagsrummet. Käraste Daniel är på kryssning med jobbet och väntas hem först på söndag. Imorgon hade jag tänkt adventspynta lite här hemma, sen åka hem till Isa & Rickard och myspysa med glögg och god mat. Tur man har goda vänner som skämmer bort en lite!


Mm, så där illa var det när vi köpte huset. Som tuuur är ser det inte lika illa ut idag :) Samma kamin, men allt annat ser annorlunda ut !
2010-11-19
 22:11:23

Ursäkta!

Håller på och grejar och donar, provar lite olika designer. Har inte hittat någon som känns rätt än, men vill verkligen inte ha en standard. I framtiden tänkte jag beställa en som är gjord för mig, men vill ha något annat fint så länge :)
Hoppas ni står ut med att det ändras en massa och ser lite konstigt ut ibland, förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan det är klart.
/ Liza
2010-11-16
 09:02:11

Hej!

Vad kul att just Du kikade in här hos mig!

I den här bloggen kommer jag uppdatera med allt som händer och sker i mitt liv, och mina tankar och funderingar kring saker som händer i andras. Jag bor i en liten by som heter Bispbergshyttan och ligger i Säters kommun, Dalarna. Jag och min sambo flyttade in här i slutet av mars 2010, och planerar att stanna många år för vi trivs jättebra. Tillsammans har vi en hund som är vår lilla bebis, det kommer komma mer om honom i framtida bloggar, var så säker!

Jag tycker det är kul att hålla på och pyssla hemma, med lite av varje. Är kanske inte så händig men jag försöker iallafall, och resultatet brukar faktiskt bli rätt så bra i slutändan. Älskar att läsa hemrinredningstidningar och försöka efterapa vissa saker jag ser men med min egen twist. Är en riktigt loppistant och kan ärligt säga att jag tycker det är mycket mer hemtrevligt med lite gamla och slitna saker än bara nya från IKEA. Självklart har vi köpt nya saker, tex soffor och sängar, men det mesta andra i möbelväg är loppis/auktion/annons/vänners gamla eller ärvt.

Min kära sambo Daniel är biltokig och allt han gör kretsar mer eller mindre kring dessa motordrivna tingestar. Kan tillägga att han på tre år hunnit med att äga femton bilar, och att vi just nu har fyra(!) bilar hemma på gården. Jag gillar också bilar och hänger gärna med på diverse tillställningar, men skruva på dom får han göra själv för det mesta.


Så här såg det ut på trappen hemma hos oss i somras... Den runda plåtbutten var det penseer i innan dom drunknade, blommor är inte min starkaste sida direkt, men jag tycker om dom ändå.
I framtiden ska den hemska trappen bytas ut, men det var inte prio ett när vi flyttade in, utan det var andra saker som var viktigare, till exempel:

Den vackra kökstapen, och

det nästan ännu vackrare sovrumsgolvet!

Tur att vi har händiga släktingar och kompisar, utan dom hade vi inte rott iland projektet så här fort som vi faktiskt lyckats med.

I kommande bloggar kommer jag visa hur huset ser ut nu, invändigt. Ute har det inte hänt speciellt mycket, vi har "bara" byggt (vi och vi, Daniel & min farfar) en vedbod :)

Kram på er, och hoppas ni gillar vad jag häver ur mig här.